Кандидатите за проекта

Изключително сме щастливи от големия интерес, който предизвика кандидатстването в първото по рода си състезание за социално предприемачество „Идейник“. Получихме 137 кандидатури от много идейни, мотивирани, позитивни и много интересни хора. Нашите кандидати са прекосили границите на не един и два континента, но не са забравили корените си и все още имат желание да допринесат за положителната промяна в България. Други са много млади, и все още ученици, но са осъзнали, че промяната започва от нас самите и са готови да направят каквото могат, за да се превърнат в нейни носители. В следващите редове ще ви представим някои от най-отличителните им характеристики. Подробностите може да разгледате на интерактивната ни инфографика по-долу, като трябва да задържите мишката върху съответното поле, което ви интересува!

Горди сме от това, че сме успели да достигнем до хора от най- различни възрасти и че всеки от тях е усетил мисията на „Идейник“ близа до сърцето си. Най-младият кандидат е  на 15 години, а най-възрастния на 55!

Нашата основна цел е да насърчаваме обмена на идеи от „Там“ на „Тук“ и считаме, че разнообразната палитра от страни и континенти идеално ще допълни участниците от България.

Трудно е да се опишат сферите и дейностите на кандидатите по проекта, защото тяхното разнообразие надминава всякакви скали и графики. Хората са толкова пъстри и многообразни, занимавали се и развивали повече от една сфера, че е невъзможно да бъдат сложени в рамки. За повечето кандидати неправителствения сектор и доброволчеството не им е чуждо, някои са създали дори свои организации или мрежи от контакти, други са навлезли в сферата на авиацията, трети се борят с образователната система в България  лице в лице всеки ден, четвърти се занимават с нанотехнологии…

Това са кандидатите, очаквайте скоро да се запознаете и с нашите участници!